sunnuntai 4. maaliskuuta 2012

¡Hola!

            Olen siis 16 vuotias tyttö jonka suunnitelmissa ois lähteä syksyllä vuodeksi Espanjaan vaihtoon! Espanja houkuttelee sen takia, koska kaikki on niin erilaista siellä, kuin täällä suomessa. En varmaan viellä osaa edes kuvitella kuinka erilaista se sitten tuleekaan olemaan! Myös kieli oli yksi tärkeä syy miksi päätin lähteä Espanjaan. Olen nyt lukenut sitä kaksi ja puoli kurssia ja ylihuomenna olisi koekin siitä. En mä oikeastaan edes kauaa miettiny että lähteäkö vaihtoon vai ei. Yksi hyvä ystäväni Anni, lähti Argentiinaan vaihtoon, eikä siinä kauaa sit mennyt kun päätin, että pakkohan minunkin on lähteä! Muita vaihtoehtoja en edes paljoa pohdiskellut kuin Espanjaa. Espanjassa on vaan jotain, joka vetää minua puoleensa!


          Sain kuulla jo noin kuusi kuukautta sitten, että minut on hyväksytty STS:än vaihto-oppilaaksi. Sen jälkeen en ole muuta tehnytkään, kuin odotellut innolla, että millonkohan tulisi tieto siitä, että mihinpäin Espanjaa pääsen ja minkälaiseen perheeseen saan kunnian osallistua.


           Kyllä mä jo jotenkin olen älynnyt, että kohtahan mä jo lennän pois Suomesta vuodeksi ja pääsen toiseen perheeseen ja erilaiseen kulttuuriin. Ei kuitenkaan vielä ole tullut mitään negatiivisia fiiliksiä, enkä usko, että tuleekaan. Luulen, että tulen sopeutumaan hienosti uuteen kulttuuriin ja muihinkin muutoksiin, joita vuosi tuo tullessaan. Eniten jännittää ehkä se, että koulussa pitäisi pärjätä ihan vieraalla kielellä, josta osaa vain alkeet. Toivotaan, että perhe ja koulu ovat kärsivällisiä kielitaitoni kanssa!

5 kommenttia:

  1. HEIH apua ! sakin lahet jeeeeeeee :D sit kesalla tehaan vaihtari meeting ja puhutaan kaikki lapi ! hyvan maan valitsit ! ikava sinuaaaaaaaaa <3

    VastaaPoista
  2. Saat kertoo sit sun matkast kaiken, mut vaan vähän tiivistettynä! :D sinuakin ikävä! <3 (:

    VastaaPoista
  3. Hyvä et teit vaihtariblogin! :) Mun on pitäny sanoo sulle et sun pitää tehä sit ku lähet :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päätin tehä ku sain inspiksen ku luin espanjan kokeeseen ;D

      Poista
  4. Hei säki menossa sts:n kautta ja luin uusimmista tiedoista et olit jo saanu isäntäperhe tietoo ja itehän en moista tietoo oo vielä saanu!! itekki oon menos sts:n kaut espanjaa tos 7.syyskuut olis lähtö että ehkäpä tullaan näkemää :)

    VastaaPoista